Produkcja spożywcza

W dzisiejszych czasach tak zaawansowanej i zmechanizowanej produkcji spożywczej musimy zagwarantować bezpieczną żywność. Zacznij od siebie i skontroluj higienę produkcji, polecamy badania do Waszego systemu HACCP i nie tylko.

Polecamy badanie:

  • wymazy czystościowe z lini produkcyjnych
  • badanie wody – mikrobiologia i chemia
  • wymazy czystościowe rąk
  • kontrola dezynfekcji
  • badanie półproduktów i produktów

Jeśli jesteś już pewien że higiena zakładu jest bez zarzutu, skontroluj surowiec. Zbadaj:

  • podstawowe surowce
  • wszelkie dodatki

Musisz być pewien, że Twój zakład opuszczają produkty najwyższej jakości, a Ty sam zagwarantuj ich bezpieczeństwo. Zbadaj produkty czy nie są zanieczyszczone zarazkami patogennymi dla człowieka.

Polecamy badania w kierunku:

  • Salmonella
  • E.coli
  • Listeria spp.
  • Gronkowce koagulaza plus
  • Campylobacter
  • i inne

Poza tym sprawdź skłąd chemiczny swoich produktów, zarówno nadwyżka jak i niedobór mogą Cię sporo kosztować.

Bądź przezorny sprawdź skład chemiczny:

  • białko
  • tłuszcz
  • sól
  • kolagen jako hydroksyprolina
  • popiół
  • suchą masę