Produkcja spożywcza
W dzisiejszych czasach tak zaawansowanej i zmechanizowanej produkcji spożywczej musimy zagwarantować bezpieczną żywność. Zacznij od siebie i skontroluj higienę produkcji, polecamy badania do Waszego systemu HACCP i nie tylko.
Polecamy badanie:
- wymazy czystościowe z lini produkcyjnych
- badanie wody – mikrobiologia i chemia
- wymazy czystościowe rąk
- kontrola dezynfekcji
- badanie półproduktów i produktów
Jeśli jesteś już pewien że higiena zakładu jest bez zarzutu, skontroluj surowiec. Zbadaj:
- podstawowe surowce
- wszelkie dodatki
Musisz być pewien, że Twój zakład opuszczają produkty najwyższej jakości, a Ty sam zagwarantuj ich bezpieczeństwo. Zbadaj produkty czy nie są zanieczyszczone zarazkami patogennymi dla człowieka.
Polecamy badania w kierunku:
- Salmonella
- E.coli
- Listeria spp.
- Gronkowce koagulaza plus
- Campylobacter
- i inne
Poza tym sprawdź skłąd chemiczny swoich produktów, zarówno nadwyżka jak i niedobór mogą Cię sporo kosztować.
Bądź przezorny sprawdź skład chemiczny:
- białko
- tłuszcz
- sól
- kolagen jako hydroksyprolina
- popiół
- suchą masę